זנזיבר


דגל זנזיבר
דגל זנזיבר

 ריכזנו בשבילכם בתמצית את כל המידע החשוב ביותר על זנזיבר, בשאר חלקי האתר ניתן לקבל את כל המידע הרלוונטי על האי, המדריך נכתב בעזרת מומחי תיירות לאי זנזיבר ובהשקעה עצומה  של אלפי שעות עבודה,  התוצאה >>> האתר הגדול והמפורט מסוגו בעולם שנכתב במיוחד עבור קהל היעד הישראלי ובעברית, קריאה מהנה.

האי זנזיבר ( ZANZIBAR ) הוא ארכיפלג אוטונומי למחצה מול חופי טנזניה המורכב מהאי זנזיבר והאי פמבה ועוד איים קטנים רבים. האי זנזיבר עצמו  הוא באורך של כ-90 ק"מ וכ 30 ק"מ רוחב.

ערי זנזיבר

עיר האבן (Stone Town) – בבירתה התוססת, העתיקה והמקסימה של זנזיבר.

ננגואי (Nungwi) – ממוקמת בקצה הצפוני של האי, מאוד פופולארית בקרב תיירים מאחר וניתן לשחות באזור אפילו בזמני שפל בים, דיי צפופה בעונת התיירות.

קנדוואה (Kendwa) – ממוקמת מספר ק"מ דרומית לננגואי, גם כן מאוד פופולארית בקרב תיירים.

מתמהה (Matemwe) – כפר קטן ומסורתי ממוקם בצפון מזרח.

פאז'ה (Paje) – הכפר התוסס ביותר בחוף הדרום מזרחי, ידוע בתנאי גלישת רוח מעולים, צלילות נפלאות, חוף מדהים ומסעדות מצויינות.

ג'מביאני (Jambiani ) – כפר דייגים קטן, ממוקם בחוף הדרום מזרחי, 10 ק"מ דרומית לפאז'ה, בכפר הרבה בתי מלון ובתי הארחה קטנים ומבחר גדול של מסעדות  והוא מהווה אלטרנטיבה שקטה יותר לפאז'ה.

מיצ'מבי (Michamvi) – הכפר המרוחק ביותר, נמצא בחוף הדרום מזרחי, ידוע בעיקר בשקיעות היפיפיות בחופו, והבר המגניב ביותר בזנזיבר Kae Beach.

Makunduchi – הכפר הזה נמצא בקצה הדרום מזרחי של האי, 70 ק"מ מעיר האבן. לכפר יש בית חולים, בית משפט לשלום ובית ספר תיכון, משלו. הכפר הזה ידוע בעיקר בשל הפסטיבל "Mwaka Kogwa" פסטיבל אשר נערך בחודש יולי, החופים נמצאים רחוק יחסית מהכפר ומתאימים מאוד למי שמחפש שקט ושלווה.

קיזימקזי (Kizimkazi) – כפר דייגים קטן, ידוע בעיקר בסיורי הדולפינים במקום והמסגד העתיק ביותר באפריקה שנמצא בו ב Kizimkazi Dimbani.

לקריאה מפורטת על ערי התיירות בזנזיבר 

ויזה

ישראלים הנוסעים לזנזיבר צריכים אשרת כניסה. אשרת כניסה לזנזיבר וטנזניה ניתנת בכניסה למדינה (התשלום בכרטיס אשראי) תמורת 50$. חשוב לדעת לא ניתן לקבל ויזות במשרדי קונסולית הכבוד של טנזניה וזנזיבר אלה רק בשדה התעופה.

כתובת: רח' יוניצמן 21, מגדל מנדרין, תל אביב
טלפון: 03-726-6963

טלפונים:

אנו ממליצים לא לקנות חבילות תקשורת מהארץ אלה כרטיס SIM בעלות של עד 10$ בנמל התעופה של זנזיבר או בקיוסקים ובחנויות בזנזיבר, החבילות תקשורת מבטיחות קליטה ברוב חלקי האי ובעלות זולה ביותר את השיחות ניתן לבצע דרך וואצאפ, סקייפי וכו..

חיסונים לזנזיבר

גורמי הבריאות של מדינת  ישראל ממליצים להתחסן כנגד קדחת צהובה, טטנוס,פוליו, צהבת A וטיפוס הבטן, וחצבת  בנוסף ולקחת  תבליות כנגד מלירה, ניתן להתחסן במרפאות המטיילים בתיאום מראש ברחבי הארץ, רצוי להתחסן 30 יום לפני ההגעה לזנזיבר.

לקריאה מפורטת על עצות לחסונים לזנזיבר 

מס לינה

יש לקחת בחשבון שישנו מס לינה לתיירים בבתי המלון  כדולר ליום לאדם שיש לשלם בסיום השהייה  בבית המלון.

כסף

נדיר למצוא בזנזיבר כספומטים, אנו ממליצים להגיע עם כסף מזומן בדולרים ( פחות להסתמך על כרטיסי אשראי ) ועם דולרים בודדים (טיפים לנותני השירות), חשוב לשים לב שהדולרים הם משנת 2006 ומעלה אחרת הם לא מתקבלים באי, המלצה שלנו היא להביא כ- 900$ לזוג למשך שבוע.

איך מגיעים במטוס

ישנם מספר רב של טיסות ישירות של חברות ישראליות וטיסות לא ישירות ( עם עצירות ביניים) מהארץ לזנזיבר (לפירוט לחצו כאן)

משדה התעופה למלון.

מספר מוניות יחכו לכם כשתצאו משדה התעופה, ולמרות שיש להם מחירון לכל יעד תיירותי באי ניתן להתמקח על המחיר.

כמובן שאפשר גם לארגן מול המלון בו תשהו או מול חברת הנסיעות שלכם שאטל שייקח אתכם משדה התעופה למלון, אבל אפילו מיקוח קטן מול נהגי המוניות ישיג לכם מחיר טוב יותר מאשר תקבלו באיסוף שאטל בדרך כלל, אם כי שימו לב חלק מהמלונות בעיר האבן מציעים שרות שאטלים (איסוף) בחינם משדה התעופה.

להסתובב באי

הדרך הזולה ביותר להסתובב באי היא הדלה-דלה (dala-dala) שירות האוטובוסים של האי, נסיעה לחוף הצפוני, המזרחי או הדרומי בדלה-דלה תעלה לכם כדולר וחצי.

מונית שירות מעיר האבן תעלה לכם כ-10 דולר לאדם.

נסיעה לכל חוף באזור זנזיבר במונית רגילה תעלה לכם 50 דולר למונית (עד שישה אנשים במונית מיניבוס).

Dhows המוניות בין החופיםאם תחליטו לשכור רכב (לא מומלץ ) שימו לב, בחרו חברה להשכרת רכב שקיבלה ביקורות טובות, רוב המכוניות לשכירות בזנזיבר הינן מכוניות בנות 15-20 שנה עם קילומטרז' נמוך, מאחר והאי מאוד קטן. שימו לב לבחור חברה שמטפלת בקביעות ברכבים שלה, כמה מהחברות באי משכירות רכבים במצב גרוע ולא מציעות שירותי תיקון/ החלפה ותצטרכו להתמודד עם התקלות ברכב בעצמכם, לכן שימו לב לשכור רכב מחברה שזכתה לביקורות חיוביות.

ייצא לכם זול יותר אם תאספו את המכונית ששכרתם בשדה התעופה או בנמל המעבורת, וכן תחזירו אותה לשם.

נסיעה עם העברות של המלון תעלה לכם בדרך כלל כ- 50 דולר לכיוון.

תצטרכו להוסיף סכום מסוים אם תעדיפו כי המכונית ששכרתם תגיע אליכם למלון או לחוף, וכן על איסוף המכונית חזרה מאותו מקום על ידי חברת ההשכרה.

שימו לב, בדרכים בזנזיבר יש המון בדיקות משטרתיות, ולכן דאגו תמיד שיהיה אתכם רישיון הנהיגה שלכם וכן אישור נהיגה בזנזיבר, ביטוח הרכב ומדבקת "רישיון כביש" על חלון המכונית, במידה ויש לכם את כל המסמכים והמכונית כשירה לנהיגה, השוטרים ינופפו לכם לשלום ויתנו לכם לעבור.

היתר נהיגה זמני בזנזיבר ניתן להשיג מהרשויות המקומיות, אבל אם תבקשו מהחברה ממנה תשכירו את הרכב, הם ישיגו לכם את ההיתר מראש ויתנו לכם אותו יחד עם המכונית, הם יצטרכו מכם צילום של רישיון נהיגה (בתוקף) שלכם, היתר נהיגה הזמני יעלה לכם כ 20 דולר.

בתי מלון ישמחו לארגן לכם מכונית להשכרה או מונית, אבל קחו בחשבון שהם יוסיפו על כך עמלה (לפעמים אפילו עמלה גדולה).

אם תחליטו לקחת מונית שימו לב ניתן להתמקח וחשוב להסכים על המחיר מראש לפני תחילת הנסיעה.

מה באזור

יש הרבה מה לראות ומה לעשות באי זנזיבר, בראש ובראשונה ליהנות מחופים מרהיבים עם חול לבן,  בעיקר בחוף הצפוני בחוף המזרחי ובחוף הדרומי.

המרקם החולי בחוף מזכיר אבקת סוכר, החופים השווים ביותר הם Nungwi/Kendwa, Matemwe/Kiwengwa ו Paje/Jambian, לכל אחד מהם מוקדי משיכה שונים.

האי זנזיבר ידוע גם בכינויו "אי התבלינים", כיום האי הזה הוא אחד המקומות הבודדים שמפיקים את התבלין –זעפרן, כמו גם הרבה תבלינים אחרים שמזוהים עם המזרח התיכון ואסיה כמו הל, ג'ינג'ר, ציפורן, אגוז מוסקט וכו' כל אלה ועוד גדלים ומופקים במקום.

ניתן לבקר בחוות התבלינים במקום ולצפות בצמיחת התבלינים, כמו האניס הפלפל הציפורן ועוד, כאן גם תוכלו גם לטעום מהפירות האקזוטיים בגדלים באי.

האי זנזיבר
צילום: J onathan S tonehouse

תכלו למצוא באי כמה מבנים יפיפיים בעלי חשיבות היסטורית, למשל בעיר האבן תוכלו למצוא את "בית הפלאות" ו"המבצר הערבי" תוכלו בקלות לארגן לעצמכם מדריך מקומי לטיול רגלי שגם יספר לכם על ההיסטוריה של המקום.

השוק בעיר האבן הוא אחד מהשווקים הגדולים והתוססים בעולם, בשוק תוכלו למצוא מספר זנים של בננה, תוכלו למצוא "שום – פיל" זהו סוג של שום שייחודי לאי, את האבוקדואים הכי גדולים שתפגשו אי פעם כנראה, המחירים בשוק סבירים מאוד, וגם אם אינכם מתכוונים לקנות דבר מומלץ להגיע לשוק ולהתרשם, אם אתם מעדיפים להימנע מלחזות בבשר ודגים מכוסים בזבובים הימנעו מלהגיע לאזור הזה של השוק, אבל שימו לב כי כל התוצרת בשוק שלא ארוזה בשקיות ניילון מכוסה בזבובים.

אם תרצו לדעת עוד על אפשרויות הבילוי הזנזיבר הכנו בשבילכם את רשימת האטרקציות המומלצות באי.

מרכז אצות הים

3% מהמסיק המסחרי של אצות ים בעולם מקורו באי זנזיבר, בתעשייה הזאת עובדות  כ -1500 נשים כחקלאיות אצות.

מרכז האצות הים ב פאז'ה  הוא עסק עם מחויבות חברתית  שמספק לנשים שעובדות שם כחקלאיות הזדמנות תעסוקתית לשיפור חייהן הכלכליים, ומאפשר להן לפתח פעילויות כלכליות שמועילות לכל הקהילה.

הפרויקט כולל, ליקוט האצות ויצירת סבונים וקרמים מהאצות שאח"כ נמכרים באזור ואף מופצים למזרח אפריקה.

ניתן לערוך סיורים באזור ולצפות בעבודה שנעשית במרכז.

טיולים

טיול מערות – בזנזיבר גם תוכלו למצוא הרבה מערות, ויש גם טיולי מערות, וגם טיולים "מחוץ למסלול" למשל טיול שייקח אתכם לנופש אקולוגי נטוש בדרום זנזיבר.

טיול בכפר– טיולים בכפר מוצעים בכל זנזיבר, אנשי המקום בזנזיבר אוהבים תיירים, שימו לב, להתלבש בצניעות, גם גברים וגם נשים, תמיד ללבוש חולצה ומכנסיים עד הברך לפחות(או חצאית ארוכה) כאשר נמצאים מחוץ לחוף, 98 אחוז מתושבי המקום הינם מוסלמים, ומאוד לא מכבד להסתובב בכפר עם בגדי חוף (בגד ים וכדומה).

לקריאה מפורטת על האטרקציות המומלצות בזנזיבר

קופי קולומבוס האדום

קופי קולומבוס האדום שחיים באזור הם זן קופים שיכול לשרוד רק בזנזיבר, מאחר והם ניזונים מ-70 צמחים שונים שנמצאים במקום, צמחים אשר כוללים בין השאר פירות Western Red Colobusיער. הקופים הללו הם זן מוגן, ואת רוב דמי הכניסה שמשולמים למקום מעביר המקום לחקלאים באזור, וזאת מאחר ובעבר החקלאים נהגו להרוג את הקופים (מאחר והקופים הורסים את היבולים) כיום מאחר החקלאים מפוצים על ההרס הם הפסיקו להרוג את הקופים.

הקופים סקרנים, חברותיים ושובבים ובדרך כלל גם ישמחו לעשות פוזות למצלמה.

דמי הכניסה (כ10 דולר) יקנו לכם גם אופציה לבקר ביער עצי המנגרוב היפיפה.

מה יש לעשות בזנזיבר

יש הרבה מה עשות בזנזיבר, הכל תלוי בתחומי העניין שלכם.

בעיר האבן

בשנת 2000 הוכרזה עיר האבן הפנימית, כאתר מורשת על ידי אונסקו, העיר מיוחדת במינה, והיא מגלמת בתוכה את התרבות והארכיטקטורה  של המורים, מזרח תיכון, הודו ואפריקה. אפשר לבלות ימים שלמים בסמטאות המתפתלות של עיר האבן, למרות שבדרך כלל גם יום אחד יספיק כדי להבין את רוח המקום, העיר הפנימית קטנה ואפשר לטייל לאורכה ולרוחבה ברגל.

zan1069הערכה היא כי 85 אחוז מחומר ממנו עשויים הבניינים ההיסטוריים בעיר (אבן אלמוגים) נשחקו בגלל האקלים במקום, מעטים מהבניינים הישנים המפוארים עדיין במצב טוב ונראים מעולה, וזאת מאחר והם הוסבו למלונות בוטיק, קלאבים או מסעדות, רוב הבניינים במקום במצב גרוע, מאחר האקלים הימי נותן את אותותיו על המבנים.

בעיר האבן תוכלו לקנות מזכרות, לשתות תה, ולבקר באתרים ההיסטוריים בעיר. שימו לב, מאחר והמקום קרוב מאוד לקו המשווה אין הרבה צל בעיר והשמש חזקה, חשוב לשתות מים, ניתן לקנות מים בהמון חנויות לאורך הרחובות הצרים.

בית הפלאות – נקרא כך משום שהיה בניין הראשון בעיר האבן שהיה בו חשמל, למים זורמים ומעלית.

שוק העבדים לשעבר – באתר זה דמי הכניסה יכללו בדרך כלל גם מדריך (ואפשר גם להשאיר לו טיפ אם רוצים, בנוסף) זהו האתר בו היה בעבר שוק העבדים, באתר יש מוזיאון שמציג  בעיקר את מה ששימש בעבר כתאי העבדים, אנדרטה והכנסייה האנגליקנית, שנבנתה באתר במקום בו היה העץ ששימש להצלפה בעבדים. לא תמצאו כאן הרבה מידע על הבניינים במקום או על סחר העבדים בזנזיבר, חוץ מהתאים ששימשו לכליאת העבדים לא נותר דבר, וזאת מאחר ובמקום בו היה שוק העבדים הישן נבנה בית חולים, המקום נרכש על יד דויד לוינגסטון (שהיה אחד התומכים הגדולים ביותר של ביטול העבדות) שתכנן להפוך את המקום לגן עדן לאחר הזוועות שבוצעו שם על ידי סוחרי העבדים.

באזורי התיירות ברחבי החוף, בדרך קנייטה (Kenyatta) ובדרך שנגאני (Shangani) תוטרדו קרוב לוודאי על ידי ספסרים מקומיים שינסו למכור לכם ולהציע לכם שירותים שונים, כגון, מוניות, סיורי תבלינים, מזכרות, מוזיקה ועוד, היו אסרטיביים והמשיכו ללכת, מאחר והם ינסו למכור לכם אם תעצרו לדבר איתם דבר שיכול להיות מאוד מטריד ומעייף, המשיכו ללכת עד שתגיעו לאזורי סמטאות המגורים, שם לא תוטרדו בדרך כלל על ידי ספסרים.

בית אפריקה- בית אפריקה בעיר האבן, היה בעבר מועדון אנגלי, ומגלי ארצות כמו לוינגסטון וסטנלי היו יושבים להירגע בבר או בחדר הביליארד לפני שהיו יוצאים לחקור את היבשת, כיום חדר הביליארד הפך טרקלין  עישון נרגילה ערבית.

טיול תבלינים הרבה חברות מציאות סיורי תבלינים, הסיורים ייקחו אתכם לחוות תבלינים, והמדריך יראה לכם כיצד צמחי תבלין כמו

צילום: Rod Waddington
צילום: Rod Waddington

קינמון כורכום ועוד גדלים במקום, תוכלו לטעום את רוב התבלינים, היזהרו מרכישת טיולי תבלין ברחובות על ידי ספסרים, לפעמים הם ייקחו את כספכם ולא יזמינו לכם טיול כזה בכלל, והרבה פעמים הם פשוט ייקחו אתכם לחברה שמספקת את הטיולים או ייתנו לכם הוראות הגעה ויגבו ממכם עמלה עבור זה (או שהחברה שמספקת את הטיולים תגבה מכם יותר כסף  על הסיור עצמו כדי לשלם לו את העמלה שלו).

אם יש לכם מכונית, תוכלו לנסוע לאזור קיזימבאני (Kizimbani) בעצמכם, שם מוצעים המון סיורי תבלינים, שם גם תוכלו להתמקח ולהשיג מחיר טוב יותר.

גלישה בחוף הדרום מזרחי – הגלישה באי הופכת יותר ויותר פופולארית, החוף הדרום מזרחי מציע מבחר של אזורי גלישה לרמות שונות של גולשים, כאן מובטחת לכם Zanzibarגלישה לא צפופה, במים צלולים וחמימים, עם גלים קבועים בגובה המותן שמתאימים למתחילים, וגלים בגובה הכתף או הראש לגולשים מנוסים יותר, השוניות באי שטוחות ורגועות, ומתאימות במיוחד למתחילים, אבל שימו לב, בחלק מהשוניות תתקלו בקיפודי ים, מאוד לא מומלץ לחקור את האזור או לגלוש לבד, לחוויית גלישה טובה בזנזיבר הכרחי מדריך מקומי." Aquaholics Zanzibar"   הוא בית הספר לגלישה היחיד בזנזיבר, הבית ספר הזה מציע טיולי גלישה לגולשים מתחילים, גולשים בינוניים וגולשים מקצועיים, ניתן גם להשכיר במקום סוגים שונים של גלשנים.

בננגואי

אפשר לדוג "דייג במים עמוקים" עם חברה שנקראת " Hooked on Fishing" בחוף הצפוני של ננגואי.

אפשר לגלוש בגלשני רוח (קייטסורפינג), בחוף Ras Nungwi, ניתן לשכור ציוד מלא במחיר של כ60 דולר לחצי יום או 90 דולר ליום מלא, אפשר לשריין שיעור בקבוצה (כ165 דולר ל3 שעות) או שיעור פרטי (כ90 דולר לשעה אחת)

חווית רכיבה בזנזיבר— טיול רכיבה לאזור הצפוני של זנזיבר, ייקח אתכם לכמה מהאוצרות הטמונים באי, תחשפו קצת לתרבות ולהיסטוריה המקומית תוך כדי פעילות גופנית והרבה כייף,וכל זה על אופניים!

צלילה בחופי זנזיברצלילה – אל תפספסו את חווית הצלילה הטובה ביותר במזרח אפריקה שמציעה לכם חברת  "Spanish Dancer Divers" שמארגנת טיולי צלילה וצלילת שנורקלים יומיים    אל הפארק הימי " "Mnemba Atoll Marine Park" המפורסם, הפארק הימי הזה יודע בשל המים הצלולים והחמימים שלו, ויתכן מאוד כי תפגשו שם דולפינים ו/או צבים ירוקים, אם כי לא ניתן להבטיח זאת.

חוף קנדוואה (Kendwa Beach) – חוף יפיפייה נמצא בחוף הצפון מערבי, ניתן לשחות בו גם בזמני גאות וגם בזמני שפל, מה שכידוע לא תמיד אפשרי בצד המזרחי של האי, אך היזהרו לא לדרוך על אחד מקיפודי הים, בזמני שפל קל יותר לדרוך עליהם, וזה כואב מאוד.

בקנדוואה גם תוכלו למצוא הרבה ברים ומסעדות על החוף, שם תוכלו למצוא מאכלים מקומיים לצד פיצה.

קנדוואה ידועה גם במסיבות הירח המלא שלה (full moon party) אומנם המסיבות האלה לא גדולות כמו אלה הנערכות בתאילנד, אך עדיין המסיבות האלה בזנזיבר מושכות לא מעט אנשים, במיוחד כאשר המסיבות האלה נופלות על חגים אירופאיים או צפון אמריקאים, למשל כריסטמס או חג הפסחא.

החופים שנמצאים בחוף הדרום מזרחי, מאוד פופולאריים בקרב תיירים, החול לבן זוהר, ומי האוקיינוס ההודי חמימים בצבע ירוק – כחלחל עמוק.

בג'מביאני

דייג עם דאו (Dhow) מקומי, דאו היא ספינת מפרש מעץ, אפשר לקפוץ לתוך ריף אלמוגים מתוך הספינה, כמו שעושים המקומיים, אחת החוויות המרגשות ביותר.

לשבת ולבהות במים היפיפיים במשך שעות.

בישול עם נשים מקומיות

שכירת אופניים ורכיבה בכפר

ב Makunduchi

פסטיבל Mwaka Kogwa ביולי.

בקיזימקאזי (Kizimkazi)

קיזימקקאזי ידועה בטיולי הדולפינים שלה, אפשר לקחת את הטיול היפיפייה הזה (אם כי לא בהכרח מוסרי) מהחוף , עם אחד מהקפטנים המקומיים, אל תשכחו, אפשר להתמקח על המחיר.

פאז'ה (Paje)

גלישת רוח (Kitesurf), קייטסורפינג הוא ענף ספורט מאוד פופולארי בחוף של פאז'ה, איפה שהמים הצלולים של הלגונות והריפים מציעים תנאים אידיאליים לגלישת עפיפונים הן של גולשים מתחילים והן של גולשים מקצועיים. בזמנים של ירח מלא הלגונות יכולות להיות מלאות מאוד במים , והתנאים פחות מתאימים לגלישה הזאת  Zanzibar Kite Paradise"" מציעים שיעורים לגולשי עפיפונים מתחילים וגם שכירת ציוד.

פה תוכלו גם למצוא המון הזדמנויות לצלילה.

מרכז הפרפרים של זנזיבר The Zanzibar Butterfly Centre (ZBC) – נמצא בכפר פיט  ק"מ אחד לפני פארק "יער ג'וזאני"  (Jozani Forest Park), זהו פרויקט סביבתי קהילתי שנמצא בכפר פיט (Pete village) ליד הפארק הלאומי .Jozani-Chwaka Bayהמרכז לימד את המקומיים הגרים בכפר פיט לגדל את הפרפרים, והוא קונה מהם את הגלמים של הפרפרים לרישות (רשתות) גינות. ההכנסות שמגיעות מהדמי כניסה של התיירים במקום, תומכות במרכז הפרפרים ובפרויקט הזה, על מנת למגר את העוני באזור ולשמר את היער המקומי. המרכז מספק חוויה ייחודית והזדמנות ללמוד על סוגים שונים של פרפרים, על השלבים השונים במחזור חייהם של הפרפרים, וכל זה מאוד מקרוב ובאחד מתצוגות הפרפרים הגדולות ביותר באפריקה. תוכלו לטייל וליהנות מסיור מודרך ואינטראקטיבי בגן הטרופי עם אחד המדריכים המקצועיים של המקום, כשמאות פרפרים (ממינים מקומיים של זנזיבר) מתעופפים להם בחופשיות.

קניות בזנזיבר

המטבע המקומי של זנזיבר הוא שילינג טנזני Tanzanian shilling (TZS) באתרי הנופש בחוף מקבלים גם דולרים ויורו אבל בשער המרה הרבה פחות משתלם, תוכלו להחליף את הדולרים/יורו שברשותכם לכסף מקומי בעיר האבן, את הערך הכי טוב תקבלו עבור שטרות של 50 ו100. כספומטים תוכלו למצוא רק בעיר האבן, שם תוכלו למשוך שילינג טנזני אם יש ברשותכם כרטיס אשראי בינלאומי מתאים, שימו לב, אין כספומטים מחוץ לעיר האבן, בשום מקום! אפילו לא במרכזים תיירותיים כגון ננגואי! ורק מלונות גדולים וכמה מהחנויות בעיר האבן מקבלים כרטיסי אשראי, כמו כן המחאות נוסעים לא מתקבלות בזנזיבר. יש אמנם כספומט גם בשדה התעופה של זנזיבר, אך בדרך כלל הוא לא עובד.

ב עיר האבן תוכלו למצוא המון מזכרות, כאן תוכלו למצוא אריגים יפים, תכשיטים בעבודת יד, גילופי עץ וגילופי אבן מורכבים, תבלינים, חפצי נוי ועוד הרבה דברים אחרים.

המוכרים אוהבים ומצפים למיקוח על המחיר, זהו חלק מהמכירה מבחינתם, התחילו ממחצית המחיר שהתבקשתם לשלם, והמשיכו במיקוח עד למחיר שבאמת תרצו לשלם על המוצר.

ליד שוק האוכל תוכלו למצוא את שוק העתיקות, פה תוכלו למצוא מתנות עבור חברים ואהובים בבית,  אל תקנו את הדבר הראשון שאתם מוצאים, במעבר על כל השוק תוכלו לשים לב שככל שמתקדמים פנימה לתוך השוק המחירים יורדים משמעותית, זכרו תמיד להתמקח על המחיר, או לבקש מחיר נמוך יותר ממה שקיבלתם אצל המוכר השכן, זוהי דרכם בעסקים וזו גם דרך שתבטיח לכם את המחיר הטוב ביותר.

הימנעו מלקנות צדפים, יש איסור להוציא צדפים ו/או חול מחוץ לזנזיבר!

אם תרצו לשכור מדריך מקומי, בקשו מהמלון להמליץ לכם על אחד, אם תחליטו לשכור מדריך מהמדריכים שמציעים את עצמם בעיר האבן, קבעו איתו מחיר מראש, אבל קחו בחשבון שיכול מאוד להיות שהוא ייקח אתכם בעיקר לחנויות בהם הוא מקבל עמלות.

בחוף הדרום מזרחי תמצאו פרויקטים קהילתיים שתומכים בנשים המקומיות  כמו Jenga in Pingwe/Michamvi שמציע בגדים יפים בעבודת יד מקנגה או קטג'    (Kiteng or Kanga) תוכלו למצוא כאן סנדלים, תיקים, כיסויים למחשבים ניידים עשויים מעפיפונים ישנים, תכשיטים ועוד.

כמו גם הפרויקט "מרכז האצות בפאז'ה" ( Seaweed Centre in Paje) שמציע סבונים, מיץ אצות וכדומה.

בר סנסט (Sunset Bar) – בר משנות ה90 של המאה שעברה, כיום המקום כולל מלון, בר אלכוהול, מסעדה, ספריה וטרקלין עישון נרגילה ערבית, המקום פופולארי בקרב מבלים אוהבי אלכוהול.

מלון זנזיבר – זהו מלון משוחזר בעיר האבן, זהו המלון הראשון  באי זנזיבר.

בית הארחה פלמינגו (Flamingo Guest House ) – מקום נהדר למי שלא רוצה לשלם הרבה, 10 דקות ממרכז העיר, המקום פשוט ונקי, השירותים והמקלחות משותפות וארוחת הבוקר מלאה ונחמדה כוללת פירות, לחם, ביצים, וקפה / תה.

כבדו את המקום

זנזיבר הוא אי מוסלמי בעיקרו, אמנם הם רגילים לדרכי המערב מאחר והם רגילים לתיירים, אך חשוב לכבד אותם ואת דרכם ותרבותם.

גברים ונשים, השתדלו תמיד לכסות את רגליכם וזרועותיכם (כאשר מחוץ לחוף הים).

לא מקובל ולא מכבד לגעת אחד בשני (חיבוקים נשיקות וכו').

שתו אלכוהול בדיסקרטיות.

בחודש הרמדאן (חודש בו המוסלמים צמים במשך שעות היום) הימנעו מאכילה ושתייה בציבור במשך היום, כמו כן הימנעו מלדבר על אוכל בזמן זה כמו גם מעישון סיגריות או לעיסת מסטיק ליד אנשים.

לצאת מזנזיבר

תוכלו לקחת את מעבורת הלילה לדר א-סאלם, זוהי האופציה הזולה ביותר, והיא תעלה לכם כ 20 דולר, ומאחר וזאת מעבורת לילה על הדרך אתם גם חוסכים לילה במלון, המעבורת יוצאת מהמקום בשעה 22:00 בלילה ומגיעה לדר בערך בשעה 06:00 בבוקר, שימו לב שבמעבורת הלילה אין חדרי שינה, אז התכוננו ללילה ללא שינה, האחרונות היו דיווחים על תאונות מעבורת, בעיקר התהפכות של המעבורת, ולכן אולי יהיה בטוח יותר לעלות על המעבורות המיועדות לתיירים, ולא על המעבורת המקומית, אופציה נוספת כמובן היא טיסה.

לעוד מידע מומלץ להיעזר בפורום השאלות ותשובות של האתר